Afgelasting Celebrate Festival 2020


Helaas gaat ons Celebrate Festival niet door. Dit is vooral vervelend nieuws voor iedereen die zich al had aangemeld, want wat gebeurt er met jullie reservering en de betaalde kosten? Hier zetten we de mogelijkheden voor je op een rijtje, en geven je vervolgens de mogelijkheid om in een online formulier aan te geven welke opties je kiest.

Festival gaat niet door, maar vakantieparken zijn wel open.
Om de diverse opties goed te begrijpen is het belangrijk om te vermelden dat het Celebrate festival geannuleerd is, maar dat de vakantieparken (vooralsnog) wel gewoon open zijn. Wij hebben het festival gedeelte afgeblazen, maar de huur van je vakantie accommodatie (nog) niet. Die keuze is niet aan ons maar aan jou. Het zwembad en de horeca zijn vooralsnog gesloten, maar de parken zelf niet. Nu dit duidelijk is zullen we de restitutie opties voor u op een rijtje zetten.

Restitutie opties rondom de Festival kosten
Het ene deel van de gemaakte kosten betreft de festival kosten. Nu het festival geannulerd is kan je 75% van de betaalde festivalkosten terugkrijgen (25% annuleringskosten). Het is ook mogelijk dat je de Festival kosten als gift laten staan om de organisatie uit de brand te helpen. Er zijn namelijk hoge kosten (€25.000) gemaakt voor het festival dat nu niet door gaat. Dit is een zware dobber voor de begroting van de KCV, en giften worden zeer op prijs gesteld. Dat is een belangrijke eerste afweging.
Mocht je dit bedrag aan de KCV als gift willen schenken, krijg je een verklaring van ons voor belastingdienst.

Restitutie opties rondom de accommodatie kosten
Het andere deel van de gemaakte kosten betreft de accommodatie kosten. De reservering van de accommodaties kan geannuleerd worden, maar ook hier zijn helaas kosten aan verbonden. De mogelijkheden zijn verschillend, en afhankelijk van hoe en waar je geboekt hebt:
  1. Heb je een accommodatie geboekt buiten onze website om? Dan moet je zelf bij je eigen accommodatie uitzoeken wat de annuleringsopties zijn, dit kunnen wij niet voor je regelen.
  2. Heb je op onze website een accommodatie op Ackersate gehuurd? Dan kun je een voucher voor het bedrag van de huurkosten van je accommodatie die je de komende 5 jaar mag besteden (zie brief).
  3. Heb je op onze website een accommodatie op Het Beloofde Land gehuurd? Dan krijg je 75% van de kosten terug.

Wat gebeurt er bij een totale 'Lock down' van Nederland
Het is niet te hopen dat het zover komt en de consequenties daarvan zijn ook nog niet volledig te overzien. Maar bij een totale lock-down van Nederland zullen de vakantieparken hoogstwaarschijnlijk ook gesloten worden. Voor reserveringen op het Beloofde Land heeft u dan ook gewoon recht op 75% van de kosten. Bij reserveringen op Ackersate zal je reservering waarschijnlijk ook gewoon nog kunnen worden omgezet in een voucher die later te besteden is. Op de reserveringen van Ackersate zijn de Hiswa Recron voorwaarden van toepassing. Deze zijn anders dan de voorwaarden van Het Beloofde Land.

Heb je je wel aangemeld maar nog niet betaald?
Let dan op: bij het boeken van je reservering ben je een betalingsverplichting aangegaan. Nu het festival niet door gaat zijn er nog wel verplichte annuleringskosten. Het gaat om 25% van de festivalkosten en een deel van de accomodatiekosten, afhankelijk van je boeking (zie hierboven). Je ontvangt binnenkort een factuur met het overzicht van de kosten die je ons nog verschuldigd bent.

Wat moet je doen?
Geef in verband met de oplopende annuleringskosten zo snel mogelijk via onderstaand formulier door of je de gehuurde accommodatie wilt annuleren of niet. Geef dan gelijk ook aan wat je met de festivalkosten wilt doen. Wij raden iedereen aan om de bevestigingsmail van je deelname aan Celebrate erbij te pakken, dan is het makkelijker om het formulier goed in te vullen.

Let op: annuleren van de accommodatie is dus niet verplicht! Je kunt voorlopig ook je vakantie door laten gaan zonder dat het festival plaats vindt.Geef hier je voorkeuren op